Модуль інтеграції з Facebook API Conversions

Добрий день.

На численні прохання наших користувачів додали інтеграцію з Facebook Conversions API. < strong>Facebook Conversions API< / strong> - це механізм, за допомогою якого можна відправляти події в Facebook не з браузера, а безпосередньо з сервера.

Це свого роду альтернатива звичному всім Facebook Піксель, який відправляє події з браузера. Але через останні зміни в підході Apple щодо збору даних користувачів пристроїв з iOS 14.5 і вище має деякі обмеження.

Згідно з оновленням Apple додатки повинні показувати користувачам діалогове вікно із запитом дозволу на відстеження і якщо Користувач не схвалить цей дозвіл, то Apple буде блокувати такі запити, що в свою чергу позначиться на точності даних користувача.

Щоб цього уникнути, Facebook пропонує всім використовувати API Conversions. Щоб використовувати API Conversions в своїх веб-формах необхідно перейти в розділ "Модулі" і знайти там відповідний модуль "Facebook API Conversions":

Модуль інтеграції з Facebook API Conversions 1

Наведіть на нього курсор миші і натисніть кнопку "Додати", після чого перед вами відкриється вікно з настройками модуля:

Модуль інтеграції з Facebook API Conversions 2

Тут вам необхідно ввести ID пікселя, для якого будуть відправлятися події, назва самої події, маркер доступу, а також дані клієнта: email адреса, телефон і ім'я (якщо такі поля є у вас в формі).

ID пікселя і маркер доступу

Для того, щоб дізнатися ці дані, необхідно перейти в Facebook Business Manager в розділ Events Manager:

Модуль інтеграції з Facebook API Conversions 3

У розділі "Джерела даних" потрібно вибрати потрібний Піксель. На скрині вище виділений ID пікселя, який потрібно скопіювати в налаштування модуля.

Далі необхідно згенерувати маркер доступу. Для цього необхідно перейти в розділ "Налаштування" і знайти там розділ "API Conversions":

Модуль інтеграції з Facebook API Conversions 4

Тут необхідно натиснути на посилання "згенерувати маркер доступу", після чого з'явиться спеціальний код, який потрібно скопіювати і вставити в Налаштуваннях модуля в поле"Маркер доступу".

Стандартні Події Facebook

В налаштуваннях модуля вам необхідно заповнити "Назва події". Facebook пропонує для цих цілей список стандартних подій, які можна знайти По цим посиланням. Але ви можете використовувати і свою довільну подію.

Тестування подій

Далі необхідно перевірити, як відправляються події після відправки веб-форми. Для цього необхідно перейти в потрібному пікселі в розділ "Тестування подій":

Модуль інтеграції з Facebook API Conversions 5

Там ви знайдете тестовий код, який потрібно скопіювати і вставити в налаштуваннях модуля в розділі "Тестування":

Модуль інтеграції з Facebook API Conversions 5

Після чого необхідно натиснути на кнопку "Зберегти" і можна тестувати відправку подій. Для цього не закриваючи розділ "Тестування подій" в "Events Manager" спробуйте відправити форму. Через кілька хвилин після відправки форми тестова подія повинна з'явиться в"Events Manager" :

Модуль інтеграції з Facebook API Conversions 6

Після тестування форми тестовий код необхідно видалити з налаштувань модуля. На цьому налаштування інтеграції з Facebook API Conversions можна вважати завершеною. Всі відправлені події будуть відображатися в Events Manager не відразу, а десь хвилин через 30. На сьогодні це все. Залишайте свої коментарі, що потрібно доопрацювати або поліпшити в цій інтеграції!

Коментарі
Готові шаблони веб-форм
Gold

Розрахунок вартості будівництва будинку

За допомогою цього квізу користувачеві пропонується відповісти на кілька питань за допомогою яких можна розрахувати приблизну вартість будівництва будинку Докладніше
Gold

Розрахуйте вартість доставки вантажів

Дайте відповідь на кілька простих питань і отримаєте приблизний розрахунок вартості доставки Вашого вантажу Докладніше
Free

Форма реєстрації на курс

Шаблон форми реєстрації на курс навчання з вибором дисципліни Докладніше
Platinum

Налаштуйте свій стиль сукні

Конфігуратор сукні з візуальним відображенням змін декольте, типу рукавів, довжини сукні Докладніше

Замовте розробку форми під ключ

Немає часу розбиратися з усіма налаштуваннями самому? Не проблема!
Замовте розробку веб-форми у нас