Значення за замовчуванням, для логічних умов в елементі форми "Формула"

Добрий день.

Як Ви знаєте, у нас є елемент форми "Формула", за допомогою якого можна створювати різні онлайн калькулятори та підрахунки. Так ось в налаштуваннях формули можна було використовувати логічні правила і в залежності від умов можна було повертати різні значення в формулу. Це свого роду IF-ELSE в програмуванні.

Так ось, якщо якесь із заданих умов виконувалося, то в формулу поверталося задане значення. Якщо жодна з умов не спрацювала, то в формулу завжди поверталася цифра нуль.

Але іноді, така поведінка була не зручною і набагато краще замість нуля повертати якесь інше значення. І ось сьогодні це стало можливо. Ми додали можливість налаштувати значення за замовчуванням, яке буде повертатися в формулу тоді, коли жодна з умов не виконається:

Налаштування значення за замовчуванням для логічних умов формули

Крім цього, ми постаралися і додали можливість повертати не тільки задане значення, але і значення будь-якого іншого елемента форми. Для цього потрібно вказувати макрос потрібного поля:


Використання макросу як значення за замовчуванням в логічних умовах формули

Даний макрос підставиться в формулу в потрібне місце і при підрахунку буде замінений на поточне значення цього поля з форми.

Іноді Даний функціонал може істотно спростити формулу. Сподіваємося ви оціните дані доопрацювання і будете успішно їх використовувати в своїх формах.

А Ви що думаєте з приводу даного функціоналу, будете використовувати в своїх формах?

Залишайте свої думки в коментарях до цієї статті! Нам дуже важливо знати, що ви думаєте про наші доробки, щоб розуміти, в тому напрямку ми рухаємося чи ні.

На сьогодні це все. Вдалого дня!

Коментарі
Готові шаблони веб-форм
Free

Оренда приміщення під захід

Отримайте заявку на оренду приміщення максимально просто і швидко за допомогою простої і зручної форми Докладніше
Gold

Бронювання номера в готелі

​​Приймайте бронь на номери в готелі, мотелі або на свою квартиру за допомогою цього шаблону. Докладніше
Gold

Тест на знання світових столиць

Пройдіть тест на знання світових столиць. Дізнайтеся Ваш рівень Докладніше
Gold

Розрахуйте вартість мийки Вашого авто і отримаєте знижку

За допомогою даного шаблону у вигляді квізу, ви можете залучити клієнтів на обслуговування у вашій Автомийки. Шаблон можна редагувати, додавати і видаляти поля Докладніше

Замовте розробку форми під ключ

Немає часу розбиратися з усіма налаштуваннями самому? Не проблема!
Замовте розробку веб-форми у нас