Створюємо форму захоплення на сайт за 3 хвилини

Добрий день.

У минулому пості ми розповідали вам про форму для лендінга. Сьогодні ми докладно покажемо вам, як можна швидко і якісно створити потрібну форму захоплення на сайт або лід форму, використовуючи конструктор веб-форм FormDesigner.ru.

Якщо у вас ще немає аккаунту в нашому конструкторі форм, то зараз саме час зареєструватися. Після реєстрації, увійдіть в свій особистий кабінет і відкрийте список форм.

Головна сторінка особистого кабінеті в конструкторі веб-форм FormDesigner

Створення форми захоплення для сайту на основі готового шаблону

На сторінці списку форм, необхідно натиснути кнопку «Створити форму» і вибрати готовий шаблон «Форма заявки»:

Після чого перед вами відкриється спливаюче вікно, де потрібно ввести назву вашої майбутньої лід форми:

Створення форми захоплення для сайту

Дана назва буде виводитися, як заголовок у формі захоплення, при необхідності, заголовок можна приховати. Після того, як придумали назву, необхідно натиснути кнопку «Створити» і ви перейдете на сторінку «Елементи» в веб-формі.

Список елементів у формі захоплення для сайту

По суті це все! Ми створили конверсійну форму захоплення на сайт. Якщо зараз відкрити лід форму за прямим посиланням, то вона буде виглядати наступним чином:

Приклад готової форми захоплення для сайту

Приклад готової форми захоплення для сайту

Налаштування елементів лід форми

Зараз наша форма складається з наступних елементів:

  1. Поле для введення імені. Обов'язкове для заповнення.
  2. Спеціальне поле для введення e-mail адреси, з автоматичною перевіркою правильності введення. Обов'язкове для заповнення.
  3. Поле для введення телефону. Чи не обов'язкове для заповнення.
  4. Статус заявки - дане поле не виводиться в формі і доступно тільки для адміна, яке виводитися при редагуванні заявки в розділі «Статистика»

За замовчуванням для введення телефону використовується елемент форми «Цифри», тобто в це поле можна ввести тільки цифри. При необхідності його можна замінити на спеціальний елемент форми «Телефон», який дозволяє вводити номер по масці введення.

Додавання елемента

Для всіх цих полів (крім статусу заявки), в налаштуванні активована опція «Не відображати назву в формі» і прописано значення за замовчуванням, для виведення заголовка всередині поля введення.

Основні параметри елементів у формі захоплення на сайт

При необхідності, ви завжди можете видалити непотрібні поля або додати нові, відредагувати існуючі - змінити назви, параметри відображення та валідації, і т.д.

E-mail повідомлення в формі захоплення

Після того, як ми розібралися з полями нашої форми захоплення, необхідно налаштувати e-mail уведомления. Для цього необхідно перейти в налаштування лід форми в розділ «E-mail повідомлення»:

E-mail повідомлення для форми захоплення

Тут ви можете налаштувати e-mail повідомлення для адміністратора форми, а також, при необхідності e-mail повідомлення для користувача (автовідповідач). Для того, щоб активувати потрібний тип e-mail повідомлень, потрібно клікнути на спеціальний перемикач.

Давайте налаштуємо повідомлення для адміністратора нашої форми захоплення:

E-mail повідомлення для адміна форми захоплення для landing page

Тут ви вказуєте, на які e-mail адреси будуть приходити повідомлення (можна вказати кілька e-mail адрес), налаштовуєте потрібну тему листа, ім'я та e-mail адресу відправника, а також сам текст листа. Для імені та e-mail адреси відправника, можна вибрати значення з нашої форми захоплення, щоб на нашу почтову скриньку, на яку надходить листи, автоматично підставлялися значення з форми, в якості відправника.

Точно також можна активувати і e-mail повідомлення для користувача, який відправив форму - автовідповідач. Там можна написати, що ваше замовлення отримано і наш менеджер зв'яжеться з вами. Але зараз ми це не будемо робити.

Крім e-mail повідомлень, можна підключити і sms повідомлення. Але це платна послуга.

Для того, щоб відстежувати ефективність форми і вважати конверсію, можна перейти в розділ «Аналітика» і там підключити лічильник Google Analytics та/або Яндекс.Метрики, а також прописати потрібні цілі, які будуть спрацьовувати при успішному заповненні веб-форми.

Налаштування дизайну форми захоплення контактів

Після того, як з налаштуваннями форми захоплення контактів закінчили, можна перейти у вкладку «Тема оформлення»:

Налаштування теми оформлення для форми захоплення

Тут ви можете вибрати іншу готову тему оформлення. Для цього необхідно натиснути на кнопку «Вибрати тему»:

Крім цього, можна змінити будь-яку тему оформлення під себе, так як вам більше подобається. Для цього тему оформлення необхідно скопіювати, після чого ви зможете її редагувати:

Редагування теми оформлення для форми захоплення на сайт

Ви можете змінити такі параметри як: фон, рамка, тінь, шрифт, відступи, вирівнювання і розміри. Всі ці параметри згруповані за такими розділами: сторінка, форма, заголовок, елементи, кнопки, підказки, помилки, блок успішного заповнення. А для тих, хто знайомий з CSS, можна прописати свої власні стилі для форми.

Після того, як вибрали і налаштували тему оформлення, можна перейти у вкладку «Отримати код» і скопіювати готовий код, для вставки лід форми до себе на сайт:

Код для вставки форми захоплення до себе на сайт

Як бачите, для того, щоб створити форму захоплення для лендінга і налаштувати зовнішній вигляд, зовсім не обов'язково бути програмістом і знати всі тонкощі створення і верстки сайту. Все можна налаштувати в простому і зручному конструкторі веб-форм за кілька хвилин.

Відео урок по створенню форми захоплення для сайту

Успіху і високих вам конверсій!

Коментарі
Готові шаблони веб-форм
Platinum

Який ти супергерой в IT?

Шаблон тестування в гральній формі допоможе з'ясувати вашим користувачем, який він супергерой в IT Докладніше
Basic

Запрошення на весілля

Ця форма допоможе Вам запросити близьких людей на найважливіше торжество в житті Докладніше
Gold

Оберіть натяжну стелю під Ваш інтер'єр

Пройдіть опитування і отримаєте ідеальне рішення для вашої стелі, а також бонус за проходження Докладніше
Gold

Оренда авто

Дізнайтеся вартість оренди автомобіля та отримайте знижку за проходження опитування. Ви можете відредагувати шаблон і додати / видалити поля Докладніше

Замовте розробку форми під ключ

Немає часу розбиратися з усіма налаштуваннями самому? Не проблема!
Замовте розробку веб-форми у нас